“Sú schopní obetovať aj právny štát pre udržanie sa pri koryte”, uviedol Robert Fico na adresu vlády

Robert Fico, predseda strany SMER-SD na svojom facebookovom účte uviedol, že vláda má riešiť životy slovákov a nie svoju existenciu. V tejto súvislosti zdôraznil potrebu zúčastniť sa referenda, ktoré sa uskutoční dňa 21.01.2023.

“SMER-SD je pripravený ponúknuť profesionálne riadenie Slovenska ako alternatívu voči dnešnej vláde chaosu a amaterizmu. Už nie je na čo čakať. Tri roky nedokázali spolu fungovať a už vôbec nie pomáhať Slovákom,” napísal Robert Fico na sociálnej sieti.

Zmena je nevyhnutná a vládne popieranie princípov demokracie je potvrdením, že na celej čiare zlyhali a sú schopní obetovať aj právny štát pre udržanie sa v koryte,” dodal predseda strany SMER-SD.

Bývalý expremiér a líder strany SMER -SD Robert Fico v nedeľnej diskusnej relácii TA3 “V politike” diskutoval s predsedom NR SR a lídrom hnutia Sme rodina Borisom Kollárom. Obaja hovorili o predčasných voľbách. Kollár nemal informácie o žiadnej novej 76-tke, teda väčšine v parlamente.

Sme v ťažkom roku, bude ťažký ekonomicky aj politicky, musíme vyriešiť problém pádu vlády, predčasných volieb alebo novej 76-tky,” skonštatoval Kollár. Na zvládnutie roka podľa neho potrebujeme akčnú, schopnú vládu, ktorá nie je v demisii alebo len dočasne poverená či úradnícka.

Čo sa týka dohody na novej 76-tke, podľa jeho informácií to SaS nechce. Deklaroval, že dočasne poverenému premiérovi Eduardovi Hegerovi (OĽANO) nebude brániť v rokovaniach, stretnúť sa s ním má v pondelok (9. 1.). Podotkol však, že súčasná koalícia spolu nevedela fungovať, pripomenul hádky, odchod SaS a to, že liberáli vládu povalili. “A teraz ju dajú dokopy tí istí? To je psychiatria,” skonštatoval.

Možno Vás bude zaujímať

kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet