Veľká hanba slovenskej polície. Náš policajt v obleku ako podomový predajca poistiek, reagoval generál v. v. Ivan Ševčík

“Maďarský policajt v uniforme a náš policajt v obleku ako podomový predajca poistiek” – reagoval generál v.v. I. Ševčík (Národná koalícia) na včerajšiu tlačovú besedu maďarskej polície za spoluúčasti prezidenta policajného zboru Štefana Hamrana.

Pripomeňme si, že Ivan Ševčík (Národná koalícia) pracoval v polícii vyše 30 rokov a je bývalým šéfom UBOK, (súčasná NAKA), bývalý šéf Inšpekčnej služby, bývalý policajný pridelenec SR v Prahe.

Včera (20.01.2023) sa konala tlačová beseda maďarskej polície za spoluúčasti prezidenta policajného zboru Štefana Hamrana o boji proti mafii. Témou boli prípady boja proti mafii a zúčtovanie mafiánov z 90. rokov. Nebolo by na tom nič zvláštne alebo nesprávne, práve naopak. Úspechy policajtov treba oceniť, avšak vizuál tlačovej besedy mierne povedané zaskočil aj samotných policajtov. Vyjadril sa k tomu generál v.v. Ivan Ševčík:

“Včera mi písali policajti a aj bývalí policajti. Pozri si tlačovku na ta3. Tak som si pozrel. Výborná robota. Objasniť staré trestné činy spred mnohých rokov,  ktoré hýbali spoločnosťou, je veľmi pekný úspech našich policajtov a ich zahraničných partnerov. Ale na čo poukázali policajti bola forma tlačovky. Maďarský policajt bol  v uniforme a  prezentoval najskôr svoju profesionálnu a stavovskú  hrdosť a napokon aj výsledok svojej práce. A náš policajt v obleku ako podomový predajca poistiek,” povedal generál v.v. Ševčík.

Medzinárodná hanba. Zhruba takto možno okomentovať vizuál slovenských účastníkov tlačovej besedy.

“Je asi zbytočné apelovať na ministra, aby zmenil výstrojnú normu a vedúcich funkcionárov obliekol aj do uniformy. Lepšie by to vyzeralo, keby boli vedľa seba maďarská a slovenská uniforma. Prezentujú sa dve polície. A nie polícia a poisťovák,” dodal Ševčík a pripomenul si na svoje skúsenosti z čias, keď bol policajným pridelencom v Českej republike:

“Moje skúsenosti z ČR, kde som pôsobil ako policajný pridelenec je taká , že tam všetci policajní funkcionári mali uniformu. Keď bola veľká porada, tak tam všetci sedeli v uniformách. Je zvyklosťou a slušnosťou, že pokiaľ idete jednať s funkcionárom, ktorý chodí v uniforme, mali by ste ju mať aj vy, ” dodal generál v. v. Ševčík.

S profesionalitou si prezident Policajného zboru SR pravdepodobne ťažkú hlavu nerobí. Uniformu však má rád, nedávno sa na sociálnej sieti pochválil svojou rovnošatou a pripojil k tomu komentár: “Moja prvá slávnostná rovnošata.” Túto uniformu použil počas novoročného prijatia bezpečnostných a záchranných zložiek SR prezidentkou Zuzanou Čaputovou v Prezidentskom paláci.

Pravdepodobne tlačovú besedu nepovažoval za dostatočný dôvod, aby slovenskí účastníci tlačovej besedy nepôsobili ako zapisovatelia, alebo ako uviedol gen.v.v. Ivan Ševčík poisťováci.

Možno Vás bude zaujímať

kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet