„Nedovoľme mimovládkam, aby pokračovali v manipulácii európskych postojov“ – maďarský europoslanec Balázs Hidvéghi. Marián Ďuriš za hnutie REPUBLIKA má na to totožný názor a svoje vyjadrenie poskytol pre OTV

Marián Ďuriš

Balázs Hidvéghi sa vyjadril v diskusii v Európskom parlamente o finančných prostriedkoch EÚ, ktoré sú prideľované mimovládnym organizáciám podozrivým z korupčného a kriminálneho správania. Mimovládkam sa každoročne a bez diskusie presúvajú milióny eur z peňazí daňových poplatníkov, pomocou ktorých ovplyvňujú verejnú mienku a lobujú za politické rozhodnutia, ktoré nie sú v prospech občanov.

„Táto debata nie je o skutočnej občianskej spoločnosti. Sú tisíce, ktoré pracujú pre Európanov, ale toto nie je o nich. Reč je o politických manipulátoroch, ktorí držia Úniu ako rukojemníka. Je o ponurých mimovládkach, ktoré produkujú politicky zaujaté správy a ktoré následne kopírujú do postojov Únie a jej dokumentov,“ uviedol maďarský europoslanec.

Viac vo videu:

Marián Ďuriš, expert na zahraničnú politiku, predseda Odborného tímu pre zahraničné záležitosti uviedol pre TV OTV, že mimovládne organizácie sú výzvou nielen na národnej , ale aj európskej úrovni. Podľa neho sú tisíce, ktoré pracujú pre dobro občanov európskych štátov a pomáhajú ľuďom v núdzi alebo chránia prírodu ale na druhej strane sú však aj tisíce takých, ktoré chcú zasahovať do našich vnútropolitických rozhodnutí, určovať ako máme žiť, čo si myslieť, čo prijímať a čo odmietať.

“A nerobia tak len z hľadiska tlaku na jednotlivé štáty a ich suverenitu, ale tlačia aj na Európsku komisiu a majú s ňou veľmi “živé” vzťahy, ktoré sa neskôr pretavia do konkrétnych legislatívnych návrhov. Okrem toho vytvárajú manipulatívne správy a koncentrujú sa na konkrétne “neposlušné” krajiny, v ktorých robia problém z tém, ktoré v iných “poslušných” krajinách, témou nie sú”, doplnil Ďuriš z hnutia REPUBLIKA.

Podľa Ďuriša je nutné čo najskôr reagovať:

“Je správne rýchlo a chirurgicky presne zasiahnuť, aby sa nemohlo diať, že skupinky aktivistov s prepojením na konkrétne politické subjekty, médiá alebo záujmové skupiny formujú verejnú mienku a ovplyvňujú politické rozhodnutia len preto, že ich zakladatelia, sponzori a podporovatelia sú neskutočne bohatí. “

Tieto názory nie sú v Európskom parlamente ojedinelé a vyzerá to tak, že EÚ bude musieť svoje “zaužívané praktiky” skôr či neskôr prehodnotiť, ak nechce zažiť “ďalšie brexity”.

Možno Vás bude zaujímať

kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet kubet